Elisabeth Enger nytt Æresmedlem i Rallarklubben

 In Nyheter

Tidligere sjef for Jernbanedirektoratet Elisabeth Enger ble i dag på sin siste dag i Jernbanedirektoratet Æresmedlem i Den Stolte og Ærverdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik. Elisabeth har i alle sine år i Jernbaneverket og Jernbanedirektoratet vært en sann venn av Rallarklubben i Narvik.

Rallarklubben og Rallarklubbens kor Sleggeklang overrasket henne på avslutningen som kollegaene hadde i Oslo i dag. Der underholdt de forsamlingen og tildelte henne æresmedlemskapet for hennes innsats for rallarkulturen i malmbyen Narvik. Elisabeth har fått en stor status i Narviksamfunnet, Vinterfestuka og Rallarklubben. Hun oppdaget tidlig at det var til Narvik hun ville ha sine topp- og mellomledere for å «lære jernbanekultur». Gjennom årene som jernbanedirektør har hun tatt flere hundre av disse til Narvik for å oppleve Ofotbanen og miljøet i Jernbaneverket/BaneNor i Narvik. Disse har opplevd å gå Rallarveien ned til Rombaksbotn og fått mye jernbanekultur på veien. Denne turen har hun selv gått flere ganger.
I 2012 ble hun beæret med tittelen Æres Svarta Bjørn av Vinterfestuka i Narvik for arbeidet hun har gjort og betydd for miljøet i Narvik. Rallarklubben som er 36 år og har 4200 medlemmer over hele verden, har i dag kun 4 æresmedlemmer. Så denne tittelen henger høyt. I dag ønsker vi velkommen Elisabeth Enger som Æresmedlem i Den Stolte og Ærverdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik. Det synlige beviset er et bilde som ble laget i forbindelse med etableringen av statuen av Svarta Bjørn i 1986. Bildet kan like godt illustrere Elisabeth sammen med sine Rallare ute på anlegget. Hun fikk i tillegg en kniv som er laget av en dogg/skinnespiker. Som kommende Rådmann er det ikke vår mening at denne skal brukes som sparekniv, men heller en ting som kan være med på de kommende turer i Norges natur sammen med hennes mann. Elisabeth vil alltid være i Rallarklubbens hjerte og vi ønsker henne velkommen tilbake til Rallarbyen Narvik. Innkalling til generalforsamlingen vil bli sendt.
Rallarklubben ønsker henne lykke til i ny jobb i Bærum kommune

Æresmedlemskapet ble delt ut av XXO Johnny Mobakken

 

Trykk på linken for å høre Sleggeklang og Elisabeth i nydelig sang

AB8B20B7-716F-4634-A5A2-2444248DFF47

Kommentarer

Recent Posts