Årets Vinterfestuke i Narvik 2017 er over

 In Nyheter

Da er avslutnings seremonien ferdig og Vinterfestuka er over for denne gang.
Det var en flott avslutning inne på Narvik Bibliotek ledet av Styreleder i stiftelsen Vinterfestuka, Bjørn Harald Larsen. Ordfører Rune Edvardsen holder en tale der han roser og takker alle som har gjort en innsats for at Årets Vinterfestuke er blitt som den er blitt. Han gir den terningkast 5, og begrunnelsen for at det ikke blir seks, er fordi han ønsker at vi skal ha noe å strekke oss etter til neste Vinterfestuke.
Det var sang fra Sleggeklang samt fra Christina Andersen. Verdens eneste Rombaksmusikken underholdt også.
Sølvsleggen gikk i år til Narvik-patriot, musikk- og kultur forkjemper Runar Solli.
Og årets ÆresRallar ble 99 år gamle krigsveteran Ivan Vanje. Det var en tydelig rørt ordfører Rune Edvardsen som delte ut prisen, som han selv sa: dette burde vært gjort for mange år siden.
Svarta Bjørn 2017 ble Christina Ivarjord Amundsen. Juryens begrunnelse var hennes interesse for Narviks historie og omsorg for de andre representantene. 
For Christina kom dette overraskende, og hun ble veldig rørt. Hun lover å ta oppgaven seriøst og gjøre en god jobb som Svarta Bjørn.
Det var en fin avslutning på en fantastisk Vinterfestuke.
Rallarklubben ønsker å takke alle store og små som har bidratt til at Rallarkulturen blir tatt vare på og husket. Det gleder vårt hjerte å se at flere og flere går i tidsriktig antrekk i løpet av uka, og ikke minst at en del av de gamle tradisjonene som for eksempel Komihopprenn og Rallarsvingen er tilbake i programmet. Takk for innsatsen alle sammen, ingen nevnt ingen glemt

Kommentarer

Recent Posts