Første helgen i Vinterfestuka 2023

 In Nyheter

Mange spør oss i Rallarklubben om hva vi gjør iløpetav uka. Så vi har prøvd denne helgen og få tatt bilder ved flere av de tingene vi er med på.

Fredag var vi og så åpning av Vinterfestuka på Torvet,Bekransing av Rallar og Svarta Bjørn, åpningsforestilling i Folkets hus og  Overrallar med frue var på vernissage. På lokalet vårt som vi kaller for «hybel`n» hadde vi avduking av et supert fint bord Robin Velvin hadde laget. Vi var målløse av begestring.

Åpning av Vinterfestuka 2023

Avduking av nytt bord. 

Lørdag starter vi med tradisjon tro frokost på Scandic hotell, de har spandert frokost på oss i mange år fordi de synes vi gjør en fin jobb for alle barna i byen denne dagen. Etter frokost er det beslegging av Rallar og Svarta Bjørn statuen, årets besleggere var Marit Waleniussen og Jens Petter Opshaug. Begge holdt fine verdige taler om både Rallarene og Svarta Bjørnene og jobben de gjorde inne i Rombaksbotn.  Og JA lørdag er BARNAS DAG. Rallarklubben arrangerer Barnetoget og vi har Generalforsamling for Fliseklubben denne dagen. Vinterfestuka arrangerer forestilling etter Barnetoget som i år var på ute-scene på Torvet, i år var det «Vennebyen» som stod for underholdning til barna. Etter endt «arbeidsdag» så er også Bella Napoli veldig glade for  at vi gjør noe for barna, så de gir oss gode priser og vi spiser oss gode og mette på pizza.

Frokost på Scandic.

 

Beslegging av Rallar og Svarta Bjørn.

Barnetoget.

 

Fliseklubbens Generalforsamling.

Pizza på Bella Napoli.

 

Søndag starter med Rallargudstjeneste. Rallarklubben spanderer buss på byens befolkning. Etter Rallargudstjenesten synger Sleggeklang på graven til medlem nr 1 i Den Stolte og Ærverdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik, Per Frydendal. Fruen hans Britt- Inger gikk dessverre bort i 2022, så hun ligger også her. Sleggeklang synger  3 vers av Rombaksvise ved graven deres. Sleggeklang er Rallarklubben sitt egent kor og de synger på mange forskjellige steder hver dag hele uken.

Rallarklubben spanderer buss til byens befolkning, bussen går til Hergot Kapell.

Rallargudstjeneste.

Vi hedrer de som dessverre døde under arbeidet av Ofotbanen og som bodde i Rombakken på denne tiden.

Nydelig kirkekaffe etterpå.

Sleggeklang synger på graven til medlem nr 1, Per Frydendal og nu i 2022 også hans fru Britt-Ingers grav.

Sleggeklang synger og synger og synger.

 

Kommentarer

Recent Posts