Narvik blir by – tilbakeblikk 110 år

 In Nyheter

Rallarklubben ved Johnny Mobakken og Bjørn Forselv forteller og viser bilder om hvordan det var i Narvik i tiden mens Ofotbanen ble bygd.
Skoleelever fra Beisfjord skole var spesiellt invitert
til denne forestillingen
Dette er en forestilling hvor alle 4. klassene i Narvik kommune blir invitert. Byggingen passer best for barn i alderen 9 år og oppover. I år har Rallarklubben leid lokaler på 3. etg. i Narvik Storsenter til denne forestillingen.

Denne dagen var det skoleelever fra Beisfjord skole som var invitert. Det vil også være mulighet for andre interesserte å komme på forestillingen.

Historikk:
Dette begynte med at Rallarklubben satte seg fore og skulle undervise hvert år alle 4. klassene i Narvik kommune. Rallarklubben dro rundt på de forskjellige skolene og holdt foredrag.

Med alle rekvisitaene som brukes for å gjøre foredraget interessant for en 4. klassing, tok dette over en skoletime. Og klubben fant ut at dette blir for strevsomt. Men vi ville ikke gi opp dette med å «lære opp» alle 9-åringene om hvordan Narvik ble til.

Så for noen år siden leide vi lokale ute «på byen» og inviterte alle 4. klassingene til oss istedenfor at vi besøkte skolene. Dette har vært en stor sukess.

Johnny Mobakken og Bjørn Forselv som i alle år har stått for fremføringen ble i det herrens år 2009 tildelt Rallarklubbens høyeste utmerkelse – «Årets Malmklump» – for sin innsats.

Se link til siden «Årets Malmklump» – http://rallarklubben.no/default.aspx?sid=14

Flere bilder fra forestillingen «Narvik blir by» – KLIKK
Johnny Mobakken (t.v.) og Bjørn Forselv forteller om hvordan Narvik blir by for ca 110 år siden

Kommentarer

Recent Posts