Rallargudstjeneste på Hergot Kapell

 In Nyheter

Som en fin tradisjon er det Rallargudstjeneste på Hergot første søndag i Vinterfestuka.

I år som i mange år før, er Hindenes prest. I år ble det en ekstra fin gudstjeneste fordi det også var barnedåp denne søndagen. Det lille dåpsbarnet ble døpt, Samuel. Og vannet som ble brukt under seremonien, er hentet i Søsterbekken inne i Rombaksbotn.

Det var Prost Marta Botne som døpte barnet, og lille Samuel smilte og så ut som han var veldig fornøyd med seremonien.

I dagens preken har Hindenes med seg Turistforeningens ABC og sammenligner hvordan dette kan knyttes opp mot den kristne tro og hvordan vi er i hverdagen. Hindenes er veldig glad for at så mange kommer til Rallargudstjenesten.

Sleggeklang er også til stedet og det er fin korsang i kirkerommet.

På rallarkirkegården har Agge Theander for 10 år på rad en historie og fortelle om en av de gravlagte. I år forteller han om Magdalen Gabrielsdatter som døde av alderdom, 82 år gammel. En av hennes etterkommere hang krans på korset hennes.

Det hele avsluttes med verdens beste kirkekaffe, med diverse påsmurt mat og de nydeligste kaker.Rallarklubben donerer også i år 5000,- kroner til Hergot Kapell, og ønsker at noen av disse pengene skal gå til raker, trillebår og annet utstyr som man trenger for å vedlikeholde og stelle pent på selve kirkegården.

Alle damene som har laget denne gode maten, får en rose fra Rallarklubben.

De frivillige ved Hergot kapell overrekker en blomsterbukett til Rallarklubben som takk for den støttet de har fått opp igjennom årene.

Dåpsbarnet Samuel

Prost Marta Botne og Prest Ingvar Hindenes

Alle Svartabjørn-representantene var til stedet

Kransen er kommet på korset

Den nydelige maten

Kommentarer

Recent Posts