VU vindu/bedrift

 In Nyheter

 

Skrevet av Fremover av Jan Westby

Bedriften på Havna med den mest kreative VU-utstillingen.

Den gjeve og flotte Svarta-Bjørn statuetten deles ut til den utstillingen i byen som en jury kårer til årets beste under Vinterfestuka. Det skal være et ansikt utad som forteller og fremhever rallarkulturen.

Fram i lyset igjen

Statuetten har ikke vært å se på lenge. Om den ikke akkurat har støvet vekk, så har den vært i privat oppbevaring og korona-karantene i påvente av igjen å kunne oppta en hedersplass i en eller annen butikk eller bedrift det kommende året. Nå skal den igjen fram i det offentlige, på utstilling i Agendas lokaler. For det var nemlig kafeen og bruktbutikken på Havna som stakk av med ærestegnet for årets VU-vindu. Statuetten er en «vandrepokal» og skifter vert og beskytter hvert år.

Det er Den Stolte og Ærverdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik som står bak kåringen.

Juryen, som har bestått av leder Barbro Husjord, Anne Dølør og Bente Tårstad, kom torsdag formiddag i følge med Svarta Bjørn representantene og selveste Overrallaren for å overraske de ansatte i Fagernesveien. Og overrekke blomster, diplom og den blytunge og sjeldne statuetten som representerer den legendariske rallarkokka, et av de viktigste ikonene for Vinterfestuka og Narviks stolte historie.

Juryens stemme

I sin begrunnelse for tildelingen til Agenda skriver juryen blant annet:

«Dette er en bedrift som har pyntet og laget rallarstemning i mange år. I år har de pyntet mange rom i forbindelse med kafeen på Havna. De har blant annet et rom de kaller VU-rommet hvor veggene er «tapetsert» med gamle aviser. Det er utrolig dekorativt samtidig som det er morsomt å lese hva som sto i avisene mange år tilbake i tid. Til og med tidsriktig mat har de på buffeen sin. I tillegg har de utvidet med et ekstra stort rom hvor alle tingene fra bord, stoler, det som henger på veggene, ja til og med det som er utstilt er tidsriktig inspirert. Juryen er imponert for en enorm innsats de har lagt i å skape rallarstemning.

Juryenes leder passer også på å rose alle butikkene som har jobbet med sine vinduer og fasader og innredning til ære for festivalen, men trekker spesielt fram én butikk.

– Juryen vil også gi hederlig omtale til Fischer klær som i sine nye lokaler i «Gate 1» har pyntet sine store vinduer med en flott utstilling. Inne i butikken er det også et bord og stoler slik man kan få seg en kaffekopp og noe å bite i.

– Vi setter pris på å se at utstillingsvinduer og interiører med rallarstemning endelig er tilbake i bybildet, uttaler Husjord

 

 

 

Kommentarer

Recent Posts