VU vindu/bedrift 2023

 In Nyheter

Vu Vindu/Bedrift 2023

I år er juryen virkelig lei seg for at vi ikke kan dele ut 3 statuer.

Av de 3 beste i år,  er Svarta Bjørn toget, ved Arctic Train en av bedriftene. Det er pyntet på toget i tidsriktig stil og alle de ansatte er tidsriktig kledd. Et fantastisk konsept. Både onsdag, torsdag og fredag synger Sleggeklang på togturene til Bjørnefjell .Det er også alle rettigheter på toget, på premiereturen ble det raskt Veldig god stemning. Premiereturen startet på rød løper og Svarta Bjørn 2022 klippet snoren. Her blir virkelig Rallarkulturen hedret.

Dette konseptet skal selges inn til turister, samt kurs og konferanse kunder, eller bedrifter/grupper fra nærområdet som ønsker å tilby noe spesielt for ansatte eller kunder. Svarta toget blir er det mulig å bestille hele året, dette konseptet har vi virkelig troen på. Også må vi gratulere med en innmari fin nyåpnet Jernbanekafe.

Spar har pyntet over all forventning. De er altså så flinke til å bidra med Rallarkultur. De har historie, møbler og til og med malmvogner som henger igjennom hele butikken. Vi fikk ett tips om at de hadde også hatt en liten avsporing på sine vogner. Vi er stolte over at vi har en matbutikk som gjør en så stor innsats hvert år.

Men så til Vinneren.

Fischer klær vant i år, de har pyntet opp de store vinduene sine med tidsriktig antrekk og møbler. I vinduene henger det også rammer med Rallarhistorie som er både på norsk og engelsk. Det gjør at besøkende kan lese litt om historien vår og skjønne mer om hvorfor vi feirer Vinterfestuka her i Narvik.  

Inni butikken har de pyntet med møbler og kaffebord, og serverer kaffe, twist og smultringer til de som vil ha. De har også samlet tidsriktig klær på stativer både til damer og menn, sånn at det er enkelt for de som vil ha seg ett antrekk og finne dette.

Vi har lest litt historie, og funnet ut at denne bedriften faktisk er 100 år i år, det er ganske imponerende å vite at denne butikken har eksistert i Narvik i så mange år.

I desember 1922 stiftet David Fischer Narvik Herreekvipering As sammen med sin far Abraham, men butikken åpnet ikke før i januar 1923. I fire år drev han den før den gikk konkurs, men bare få mnd etterpå startet han på nytt under navnet Herreekvipering. Etter en tid kom brødrene til David til Narvik og de hadde med seg familiene sine.

Av Fischer familien var det bare onkel barnet til David, Abel, som klarte å komme seg unna nazistene under krigen. Resten av familien ble arrestert på ulike tidspunkt og deportert til Auschwitz, hvor samtlige ble drept.

Etter krigen kom Abel tilbake til Narvik og tok over forretningen som ble drevet av Rolf Sommerhaug fra juni 1942. Det er ingen enkel oppgave å drive butikk alene, i hele 5 år drev han butikken fra brakker før han endelig i 1950 kunne åpne i ordentlige butikklokaler.

Abel drev Fischer Herreekvipering i 44 år, helt til han i 1990 overlot forretningen til en trofast ansatt, Toivo Rantanen. Da fikk forretningen det navnet den har i dag Fischer Klær. 13.mars 2021 overtok Casper Sivertsen, også han valgte å beholde butikknavnet.

Det er med glede vi kårer dere til vinneren av Vu Vindu/bedrift 2023. Dere får ett diplom og blomster, også får dere låne statuen av Svarta Bjørn helt til neste Vinterfestuke.

Gratulere så masse

Juryen har bestått av ; Leder Barbro Husjord, Anne Dølør og Tove Velvin

Juryen, Svarta Bjørn 2022, vekter og Overrallar var med på overrekkelsen.

Diplom og nydelige blomster, ble delt ut. Samt lån av Svarta Bjørn statuen i ett helt år.

Jublende glade for å være vinneren i 2023.

Kommentarer

Recent Posts