Rallargudstjeneste ved Hergot Kapell

 In Nyheter

 

I tradisjonen tro ble det også i år avholdt Rallargudstjeneste på Hergot kapell. Rallarklubben spandere buss til og fra Hergot kapell for byens befolkning, og mange hadde også i år tatt veien til Hergot kapell

Ingvar Hindenes forrettet også i år, ikledd en gammel prestekjole som passer veldig bra til en Rallargudstjeneste. Overrallar Teddy Skjulstad leste et vers fra bibelen og vi sang flere salmer. En verdig og fin Rallargudstjeneste.

Etter Gudstjenesten gikk alle ut for å hedre en av de som ligger på rallarkirkegården. I år holdt Agge Theander en minnetale om to små barn som ble født i Rombaksboten, men som dessverre ikke levde så lenge. Malin Kristine Andersdtr levde bare i 9 uker og Rolf Rolfsen bare i 6 dager, begge ligger begravet i samme grav. Dette forteller litt om hvor tøft det var å være i Rombaksbotn, sa Agge. Svarta Bjørn 2022 Linn Solvoll Kolbeinsen la ned krans på graven.

Etter minnehøytideligheten ble det servert nydelig ertesuppe og et enormt lekkert kakebord. Rallarklubben gav Hergot menighet en pengegave på kr 7500,- og de fikk også en bok Agge Theander har skrevet som handler om historiene rundt Ofotenbanen.

Kommentarer

Recent Posts